Вентиляція винних погребів: параметри клімату

4002

Зберігання вина – це складна технологія, що визначає його якість. Дуже важливо дотримуватись наступних параметрів мікроклімату в приміщенні, де містяться ємності для зберігання вина:

  • Температура
  • Вологість
  • Повітрообмін у приміщенні

Таким чином, для обладнання винного льоху у вашому заміському будинку, котеджі чи ресторані необхідна повноцінна кліматична система, яка б чітко підтримувала необхідні параметри температури, вологості та свіжості повітря. Вибір цієї системи залежить від сорту вина, а також ваших фінансових можливостей.

kondicionery-d…rebov-i-komnat-225x300Якою має бути температура

Ідеальною температурою винного льоху вважається температура 10-14°С. Вища температура змусить вино дозрівати надто швидко, що завадить йому розвинути свої найкращі якості. Температура має бути по можливості постійною, різка зміна температури може пошкодити вину. Пляшки з виноградним вином слід зберігати у прохолодному місці за нормальної температури 10-12°С, а міцні десертні вина – за нормальної температури 14-16°С.

Необхідність підтримки рівня вологості

Найоптимальніші показники вологості, які мають бути у винному льоху – 60-75%. Хоча, за деякими відомостями, вона може становити від 55 до 90%. Якщо в льоху буде підвищена вологість, може з’явитися цвіль, низька згубна для пробки. Вона починає сохнути, а вино через це починає окислюватися.

Повітрообмін у приміщенні

Якість навколишнього повітря та його оновлення є основними критеріями, що характеризують параметри мікроклімату у приміщенні сховища. Вино «дихає» через пляшку і схильне до сприйняття сторонніх ароматів, тому в приміщення, де зберігається вино, не повинні проникати сильні запахи і повинен здійснюватися постійний приплив свіжого очищеного повітря.


Виконаємо будь-який тип вентиляційної системи у приміщенні. Щоб проконсультуватися з приводу встановлення таких систем вентиляції, дзвоніть за тел. (067) 939-29-29 або (044) 221-93-35 або  Замовте консультацію !