Як охолодити кухню ресторану

Не секрет, що на будь-якій кухні буває спекотно через тепловиділення. Що ж казати про кухню в ресторанах? Робота кухонного обладнання створює атмосферу пекла, що часто заважає кухарям повноцінно виконувати свою роботу. Як із цим боротися? Для цього є системи вентиляції та кондиціювання кухонь ресторанів. Вони зможуть забезпечити комфорт та нормальні умови роботи персоналу. На вибір схеми вентиляції для кухні Вашого ресторану впливають багато факторів, і ми зможемо допомогти з його вибором, консультацією, проектом та монтажем. Що ж робити, спитаєте ви? 
Отже, що можна застосувати для того, щоб компенсувати тепловиділення від кухонного обладнання – плит, мангалів, мармітів, духових шаф тощо? Пройдемо за всіма варіантами:

1.Кухонний кондиціонер Mitsubishi Electric PCA-RP71HAQ 

З недавнього часу деякими виробниками випускаються спеціалізовані кондиціонери для кухонь, призначені для роботи в умовах наявності жирової суспензії в повітрі, яка швидко забила фільтр звичайного кондиціонера. Вони обладнані спеціальними фільтрами, які запобігають забрудненню теплообмінника. Ще вони розраховані на граничний режим роботи, коли в кухні є постійні потужні тепловиділення. Компресор цього кондиціонера не перевантажується ними. Нагадаємо, що у звичайного кондиціонера розрахунковий режим роботи – це досягнення заданої температури і потім його відключення, або перехід в режим очікування і далі періодичні пуски. Цей же може охолоджувати Вашу кухню безперервно весь день. Відмінно підходить для підтримки комфортних умов для роботи на кухнях та гарячих цехах, у тому числі тих, хто використовує приготування їжі на відкритому вогні. Елегантне європейське рішення, але дорожче за інші варіанти. Бюджет на 7.1 кВт холоду – від 4000 $ без монтажу.

mitsubishi-electric-condicioner-pca-rp-71haq-citchen2

 

 

2.Компенсирующий приток воздуха с улицы

Иначе говоря ассимиляция тепловыделения приточным воздухом. Простое и хорошее решение в любое время года, когда на улице не жарко. Принцип понятен – например вытяжные зонты от мангалов удаляют 2000м3/ч, значит приток должен быть тоже на 2000м3/ч или немного меньше, чтобы на кухне создавалось отрицательное давление, предотвращающее перетекание запахов в зал. Можно обойтись и без компенсирующего притока, воздух будет подсасываться из смежных помещений, но при этом могут возникнуть неудобства – выхолаживание этих помещений зимой или трудности с открытием дверей, переток воздуха из помещений типа санузлов в зал в силу нарушения баланса притока и вытяжки во всем заведении. И еще недостаток— может не решить проблему когда на улице +25 градусов и выше. Возможность реализации такого варианта определяется по месту, должно быть соответствующее пространство и возможность проходов через наружные стены. Мы реализовывали этот вариант во многих ресторанах. Бюджет от 1900 $ без монтажа на вент установку с предподогревом производительностью 4000м3/ч.vytjazhnaja_ventiljacija_kuhni_restorana

3.Компенсирующий приток воздуха с улицы с встроенной секцией охлаждения

Предварительно решит озвученную проблему. В этом случае опять-таки подается воздух с улицы в кухню в том же объеме, в котором он удаляется вытяжными зонтами, чтобы баланс воздухообмена был соблюден. В канал этой приточной системы мы инсталлируем фреоновую или водяную секцию охлаждения. Источник холода для фреоновой секции компрессорно-конденсаторный блок, для водяной – чиллер. В качестве стандартных систем кондиционирования такие концепции редко используются, потому что обычная система комфортного охлаждения забирает воздух из помещения и путем рециркуляции воздуха через охладитель охлаждает все помещение и в нем поддерживает заданную температуру. Здесь же задача другая – подать достаточно большой объем воздуха в кухню и одновременно его охладить только с одной целью – хоть немного понизить температуру в помещении, где работают люди. Бюджет на вент установку с встроенным охладителем производительностью 3500м3/ч (то что потребуется ориентировочно) и холодом на 14 кВт — от 4800$ без монтажа (холода в 2 раза более чем в варианте No1) Этот вариант имеет различные подвиды, как то — приточная вентиляция со встроенным канальным кондиционером и т.д. Возможность реализации вариантов 2 и 3 также определяется по месту, смотрим на возможности размещения оборудования.vent_1

 

4.Использование обычного не инверторного кондиционера потолочного, канального или настенного типа большой производительности, от 10 кВт

Без зайвих зусиль може бути змонтований майже в будь-якій кухні. Проблему охолодження кухні ресторану однозначно на якийсь час вирішить. Може бути тимчасовим варіантом, тому що не відрізняється особливою надійністю. Для звичайного кондиціонера такий режим буде нерозрахунковим. Такий вибір буде найдешевший. Реалізувати можна, якщо замовник розуміє всі ризики та витрати. Виробник визнає випадок поломки кондиціонера негарантійним, якщо він станеться. Чистити такий кондиціонер треба буде дуже часто.
Бюджет на такий апарат потужністю охолодження на 17 кВт – від 2350 $ без монтажу (холоду в 2,6 рази більш ніж у варіанті No1)konditsioner-vosstanovit-zdorovyy-mikroklimat-na-vashey-kuhne-600x450


 

У разі зацікавленості звертайтеся, і ми із задоволенням виконаємо як якісне проектування, так і реалізацію під ключ такої системи.
т.044-221-93-35/067-939-29-29