Хороший ресторан або бар від поганого відрізняється не лише багатим вибором страв та напоїв у меню та наявністю гарного шеф-кухаря. Чисте і свіже повітря в обідньому залі без запахів кухні, а також прохолодне в літню спеку – ось ще, що оцінять клієнти, віддаючи перевагу одному ресторану з аналогічною кухнею.
Для того щоб все це забезпечити в ресторані, необхідно змонтувати розумно спроектовану систему клімату. У багатьох випадках, отримуючи завдання на проектування системи клімату в ресторані, чуємо схожі завдання: зробити систему максимально бюджетною, оскільки приміщення береться в оренду, проте зробити її ефективною. Ми маємо свої напрацьовані рішення для монтажу вентиляції та кондиціонування в ресторані, з яких ми зможемо запропонувати кілька варіантів на вибір.
Типи вентиляційних систем у різних зонах ресторану
Зазвичай у ресторані є три різні зони за вимогами, характеристиками та параметрами вентиляції:
- вентиляція гарячого цеху та кухні,
- вентиляція залу відвідувачів та можливо танцювального залу,
- вентиляція прилеглих побутових та офісних приміщень.
На ці три зони проектуються різні кліматичні системи.
На кухню, наприклад, рідко ставиться кондиціювання в кафе , а переважно лише потужні витяжні системи. Залу з відвідувачами приділяється максимальна увага та проектується клімат із найбільшими діапазонами завдань. Вентиляція побутових чи офісних приміщень також здійснюється за мінімумом. У кожну із цих зон ми можемо змонтувати систему зі своїми опціями.
Например, в горячий цех и зону кухни можно установить, как бюджетные вытяжные зонты из оцинкованной стали, так и высококачественные зонты из нержавеющей стали с лабиринтными фильтрами. Удаляемый из зоны кухни воздух может выбрасываться на улицу или же может фильтроваться через специальный агрегат, например, Trion производства США. Он будет удалять запахи из выбрасываемого воздуха, что может быть особо критично при расположении ресторана рядом с жилыми зданиями или с требовательными соседями. Мощные вытяжки кухни можно оснащать частотными регуляторами для регулирования производительности, а можно на этом сэкономить.
Что касается вентиляции зала с посетителями, наиболее популярные два варианта: канальные кондиционеры с подмесом свежего воздуха или с раздельной системой вентиляции, кассетные кондиционеры с отдельной вентиляцией. Либо можно применить другую комбинацию подобного оборудования.
Вентиляцию можно выполнить в таких вариациях:
- Для помещений, где будут курить кальян, либо будет много испарений, требуется проектировать воздухообмен с кратностью 8.
- Если курение и интенсивное выделение запахов не прогнозируется, то можно обойтись вентиляцией из расчета по 40-60 м3/час на человека.
По нижеперечисленных ссылках можно глянуть еще несколько статей, касающихся вентиляции и кондиционирования в ресторанах: Очистка воздуха кухни и Курение в ресторане.
Виконаємо повноцінний спектр робіт із встановлення вентиляції та кондиціювання за прийнятними цінами. Замовте консультацію або зателефонуйте (044) 221-93-35, (067) 939-29-29!